Γενικά

Στην Καβάλα, στις 5 Οκτωβρίου 2017, υπογράφτηκε η σύμβαση επιχορήγησης του διακρατικού έργου υγείας με τίτλο "Receive Emergency / Daily needed HEALTHcare through innovations in the cross border area" και ακρωνύμιο "E/HEALTH", το οποίο είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του Προγράμματος "E/HEALTH (INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020)".

Στο έργο συμμετέχουν το Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών του Kardjali Βουλγαρίας (Επικεφαλής Εταίρος), το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας.

 

08/10/2018

Έργο E/HEALTH (INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020) - Συνάντηση εργασίας του έργου


02/03/2018

Έργο E/HEALTH (INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020) - Υπογραφή Σύμβασης Υπηρεσιών και Διαχείρισης


23/01/2018

Έργο E/HEALTH (INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020) - Προκήρυξη Διαγωνισμού Υπηρεσιών και Διαχείρισης


06/12/2017

Έργο E/HEALTH (INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020) - Εναρκτήρια Συνάντηση Έργου


05/10/2017

Ενημερωτικό Σημείωμα

Η αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletters) από την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας γίνεται μόνο στους συνδρομητές που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν newsletter και είναι απόλυτα συμβατή τεχνικά με τους κανονισμούς αποστολής αλληλογραφίας.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας παρέχει στους συνδρομητές της υπηρεσίας newsletter τη δυνατότητα να διαγραφούν από τη λίστα παραληπτών.

Η εγγραφή και διαγραφή στο newsletter γίνεται μέσω διαδικασίας ελέγχου αυθεντικότητας της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του συνδρομητή (opt-in, opt-out).

Τα e-mail των συνδρομητών της υπηρεσίας newsletter χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό και για κανέναν άλλο.

Όταν ένας συνδρομητής επιλέξει τη διαγραφή του από τις λίστες παραληπτών, τότε το e-mail του διαγράφεται οριστικά.

Τα newsletters τα οποία το κοινό λαμβάνει με την εγγραφή του στις λίστες παραληπτών (mailing lists) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας και ως εκ τούτου προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων.

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας διατηρεί το δικαίωμα μη εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και της διαγραφής του από αυτές.

Πρόεδρος Γρανάς Αρχέλαος
Αντιπρόεδρος Μπουσμουκίλια Σταυρούλα
Γενικός Γραμματέας Συμεωνίδης Δαυίδ
Ταμίας Καραγιαννίδης Δημήτριος
Σύμβουλος Ζεκερίδης Θεμιστοκλής

 

  • Α. Ιωάννου
  • Α. Καλαϊτζής

Η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας γεννήθηκε το 1920 μέσα στις μεγάλες μετακινήσεις του πληθυσμού, κατά τη μικρασιατική καταστροφή. Οι κακές συνθήκες διαβίωσης, η φτώχεια και η ανέχεια είχαν σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη ανάπτυξη της φυματίωσης, που τότε ήταν θανατηφόρα. Εκατοντάδες πάσχοντες, κυρίως νέοι, έμεναν εγκαταλειμμένοι από τους δικούς τους στους δρόμους και πέθαιναν, τόσο από το φόβο της μόλυνσης των υπόλοιπων μελών της οικογένεας, όσο και από την άγνοια για να τους βοηθήσουν. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, συγκλονισμένοι οι ιδρυτές της Ιατρικής Εταιρείας, ιατροί, μαζεύουν με τα κάρα τους δυστυχείς αυτούς φυματικούς, τους μεταφέρουν στην περιοχή του Σανατορίου, τους περιθάλπτουν με τα μέσα της εποχής και δημιουργούν κάποιο απομονωτήριο.

Η ομάδα αυτή αποτελείτο καταρχήν από τους γιατρούς Σ. Πουλίδη, Ι. Αστεριάδη, Αν. Αποστολάτο, Ι. Κονσουλίδη, Ε. Λαζίδη, Ευρ. Θεοδωρίδη, Στ. Τζιμούρτα, Θ. Τριανταφυλλίδη κ.ά. Σύντομα μεταβλήθηκε σε αναγνωρισμένο Σωματείο με απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας, με την επωνυμία ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Από τότε έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερα από 90 χρόνια προσφοράς στους πάσχοντες συνανθρώπους, τόσο από τους ιδρυτές της, όσο και από όλους τους γιατρούς που συνέχισαν το έργο των ιδρυτών, πιστοί στα ιδανικά τους. Η ζωή της είναι στενά δεμένη με την ανάπτυξη της Καβάλας, με το καπνεμπόριο και τους καπεργάτες. Η χρηστή οικονομική διοίκηση των γιατρών, η εμπιστοσύνη, η αγάπη και ο θαυμασμός του κόσμου για το έργο που επιτελούν μια χούφτα άνθρωποι, είχε σαν αποτέλεσμα συγκινητικές προσφορές από πλούσιους και φτωχούς. Έτσι, χτίζεται το Θεραπευτήριο «Ελπίς», του οποίου η προσφορά στα μαύρα εκείνα χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ανυπολόγιστη, προσφορά που αναγνωρίζεται από όλους και βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών, ώστε να είναι το καύχημα για την πόλη της Καβάλας και των γιατρών που την υπηρετούν εντελώς αφιλοκερδώς.

Το 1974 τα οικονομικά της Ιατρικής Εταιρείας επέτρεψαν και η Γενική Συνέλευση αποφασίζει να προσφέρει στην περιοχή Ορθοπεδικό Νοσοκομείο 60 κλινών, σύγχρονα εξοπλισμένο, για να αντιμετωπιστούν τα ατυχήματα που συνεχώς αυξάνονται και που έπρεπε οι ασθενείς να μεταφερθούν για νοσηλεία στο Κιλκίς ή στη Θεσσαλονίκη.

Το 1981 η εκλεγείσα κυβέρνηση θέλησε να αναλάβει από μόνη της την υγεία των πολιτών και η Ιατρική Εταιρεία παραχωρεί στην πολιτεία αντί μικρού ενοικίου τα νοσοκομεία για να χρησιμεύσουν για το σκοπό που έγιναν.

Η Ιατρική Εταιρεία θα συνεχίσει την προσφορά της η οποία περιλαμβάνει πλούσιο επιστημονικό (συνέδρια, δημοσιεύσεις) αλλά και κοινωνικό έργο (βρεφονηπιακό σταθμό και μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων).

Joomla templates by Joomlashine